Wie is Jook?U bevindt zich op de pagina: Boeken


De smartlap op de korrel


Favorieten

logo
                               

19-10-2007

Onlangs kreeg ik twee boeken cadeau: Een kwestie van lef van Joyce Roodnat en Pluk het geluk van Maarten C.Berg.
Het eerste boek wil een stijlgids zijn voor vrouwen tussen de 40 en 60+, terwijl het tweede boek handelt over het zoeken én vinden van het geluk, inclusief honderden tips, adviezen en opdrachten.

Bij beide boeken waren mijn eerste gedachten gelijk: ik slag de bladzijde op die qua nummering overeenkomt met mijn leeftijd, dan zit ik meteen goed.

Zo gezegd zo gedaan.
En zie, op pagina 59 van Een kwestie van lef grijnst de volgende tekst mij toe (en ik verzin het niet!):
,,Een minnaar - het is geen vreemde gedachte, of je er nu 25 jaar huwelijk op hebt zitten of 25 jaar zelfstandigheid zonder vaste verhouding. Elke minnaar is aanvankelijk vooral een idee: Hé! Die man vindt mij een vrouw.
Want omgang met een minnaar, dat betekent gewild zijn en aantrekkelijk gevonden worden. Dat is lekker en het geeft spanning. Een minnaar geeft je leven een extra dimensie, hij maakt je vrolijk en vrouwelijk.''
Einde citaat.

We gaan (met een lichte blos op de wangen) over naar boek twee: opnieuw pagina 59:
,,Medicijnen zijn niet altijd noodzakelijk, maar geloof in herstel altijd! ''
De pagina handelt verder over het vertrouwen dat je moet hebben in eigen kunnen.
,,Laten we een voorbeeld nemen'' staat er aan het einde van de bladzijde. ,,Ken je ook iemand die helemaal niet bovengemiddeld knap (of getalenteerd of wat dan ook) is, maar toch erg gewild is bij de andere sekse? De verklaring is simpel: die persoon ziet zichzelf als een aantrekkelijke persoon en heeft daarmee een enorm voordeel ten opzichte van iedereen die wordt geremd door twijfels. Als je denkt dat je wat te bieden hebt, durf je initiatieven te nemen en zo processen in gang te zetten. Daarnaast is het zo dat ook anderen jou anders gaan bekijken. Als jij gelooft dat jij een leuke partner zou zijn voor anderen, dan zullen zij denken dat jij een reden hebt voor dat zelfvertrouwen. Kennelijk ben je een leuke persoonlijkheid.''
Einde citaat.


madonna


vulpen
Columns


Bevriende links

Tijdsbeeld 2006/2007